Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Herendi burgonya lepény (V.M.)

 

tej,

0,5 dkg élesztő,

cukor,

2 tojás sárga,

só,

főtt burgonya,

liszt,

vaj,

parmezán,

 

„Kevés cukros tejbe egy fél deka élesztőből kovászt készítünk. Ha meg­kelt, hozzáadunk 2 tojássárgáját, sót és annyi megfőtt, átpasszírozott bur­gonyát és lisztet, hogy puha tésztát nyerjünk. Vajjal kidolgozzuk és bele­helyezzük egy vajjal kikent lapos edénybe, tetejére vajdarabkákat teszünk, kissé meghintjük sóval és parmezánnal, rövid ideig kelni hagyjuk, azután jó tűznél szép pirosra sütjük."

 

szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 282
Tegnapi: 546
Heti: 3 203
Havi: 13 442
Össz.: 4 754 289

Látogatottság növelés
Oldal: Herendi burgonya lepény
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »