Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


 Bukta (V.M.)

 

6 kockacukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

10 dkg vaj,

3 tojás sárga,

só,

35 dkg liszt,

lekvár,

 

„6 kockacukrot, 2 deka aprított élesztőt 1 deci langyos tejbe kelesztek. Másik 1 deci tejbe olvasztok 10 deka vajat, aztán mély tálba öntőm és összekeverem 3 tojás sárgával, gyűszűnyi sóval, 17 deka liszttel és az élesztős tejjel. Kanállal verem, miközben még 18 deka lisztet adok hozzá, vékony sugárban. Mikor a tészta egyenletesen, nagyon jól ki van dolgozva, keményes rétes fogásúnak kell lennie. A tálat melegített ruhával lefedem és a konyhában a tűzhely közelében kelesztem, míg még egyszer olyan nagyra kel, mint eredetileg volt. Lisztezett deszkára borítom, a tetejét is belisztezem, kézzel kihúzom vagy nyújtófával kinyújtom 2 cm vastagságú lepénnyé, késsel 3 cm hosszú és 5 cm széles darabokra vágom. Egyik végébe teszek diónyi lekvárt és besodrom a tésztadarabokat. Kizsírozott tepsibe rakom a buktákat 2 cm távolságra egymástól úgy, hogy a záródásuk legyen alul és fél óráig kelesztem. A tetejét és oldalát langyos zsírba mártott kenőtollal megkenem és sütőben pirosra sütöm."


szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 595
Tegnapi: 773
Heti: 1 368
Havi: 19 515
Össz.: 4 796 630

Látogatottság növelés
Oldal: Bukta
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »