Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


 Almás pite (V.M.)


1 kg alma,

2 csipet őrölt fahéj,

ízlés szerint cukor,

5 dkg darált dió vagy mandula,

5 dkg mazsola,

tojás sárga a kenéshez,

durvára tört dió és cukor keveréke a tetejére

 

„Ugyanolyan tésztát készítek, mint a dióspatkóhoz (diós beigli). Két egyforma cipót szaggatok belőle, kissé pihentetem, azután két ugyanolyan nagyságú, fél centi vastagságú tésztalapot nyújtok belőle, mint a tepsi, amiben sütni fogom. A zsírozatlan tepsi aljába beleteszem az egyik lepényt. Készítem a következő tölteléket: 1 kiló hámozott pogácsa almát megreszelek, belekeverek két csipet törött fahéjat, ízlés szerinti cukrot, öt deka darált diót vagy mandulát és 5 deka mazsolát. A tepsiben levő tésztalapra rászórom az almás tölteléket, erre ráborítom a másik tésztalapot, megkenem tojás sárgával, megszórom durvára tört dió és cukor keverékével és a sütőben egyen­letes, lassú tűznél félóra alatt pirosra sütöm. Hogy szalonnás ne legyen, csak akkor vágom fel négyszegletes darabokra a tepsiben, mikor már telje­sen kihűlt."


szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 552
Heti: 1 835
Havi: 14 265
Össz.: 4 814 421

Látogatottság növelés
Oldal: Almás pite
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »