Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Vendégváró szelet

 

Kakaós tészta:

40 dkg liszt,

10 dkg cukor,

15 dkg zsír,

½ csomag sütőpor,

2 tojás,

1 evőkanál keserű kakaó por,

kevés tej, hogy jól összeálljon,

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát ketté osztjuk és tepsi hátán megsütjük.

 

Piskóta lap:

30 dkg cukor,

6 tojás,

6 evőkanál víz,

24 dkg liszt,

A tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal apránként, óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Egy ugyan akkora tepsit mint amin a kakaós tészta sült, kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és mérsékelt tűzön szép világosra sütjük.

 

Krém:

1 l tej,

7 evőkanál rétesliszt,

35 dkg porcukor,

30 dkg margarin,

2 csomag vaníliás cukor,

½ dl rum,

A margarint, a vaníliás cukrot, a por cukrot és a rumot habosra keverjük. A tejet a liszttel felsőzzük sűrű krémmé, majd hideg vízfürdőben folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Mikor már teljesen hideg jól összekeverem a cukros margarinnal.

Egy tepsibe alulra helyezem az egyik barna lapot, megkenem a krém felével, ráhelyezem a piskóta lapot és jöhet a krém másik fele, majd a második barna lap.

 

Csokoládé máz:

20 dkg ét tortabevonó,

2 evőkanál olaj,

A csokoládét egy pici vízzel felolvasztom és mikor már teljesen sima a tűzről levéve belekeverem az olajat. Gyorsan a sütemény tetejére öntöm és elegyengetem. Egy teljes napot hagyom pihenni és puhulni különben törik vágáskor. 2x4es darabokra vágjuk.

 

szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 595
Tegnapi: 773
Heti: 1 368
Havi: 19 515
Össz.: 4 796 630

Látogatottság növelés
Oldal: Vendégváró szelet
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »