Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


„Kétszínű" csokoládé torta

ketszinu2.jpg


Tészta: 3x1 lap 26cm tortaformába

hozzávalók 1 laphoz:

4 tojás fehérje,

1 tojás sárgája,

3 evőkanál víz,

2 csapott evőkanál cukor,

2 púpos evőkanál liszt,

1 púpos evőkanál keserű kakaó,

1/2 csomag sütőpor,

csipet só,

Étcsokoládé krém:

10 dkg porcukor,

4 tojássárgája,

8 dkg burgonya keményítő,

3 dl tej,

30 dkg étcsokoládé, 

25 dkg margarin,

Tejcsokoládé krém:

10 dkg porcukor,

4 tojássárgája,

8 dkg burgonya keményítő,

3 dl tej,

30 dkg tejcsokoládé, 

25 dkg margarin,


ketszinu3.jpg


A tészta készítés első lépése, hogy egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

A tojások fehérjéből és a vízből kemény habot verünk, hozzá adjuk a cukrot és tovább dolgozunk a gépi habverővel, míg a hab ki nem fényesedik. Ekkor alacsonya fokozaton keverve hozzáadjuk a tojás sárgáját. A liszthez szitáljuk a kakaót és a sütőport, elkeverjük, apránként, fakanállal a habba forgatjuk. Formába öntjük és előmelegített, de nem forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kész, sütőpapírral együtt félre tesszük és kétszer ismételünk.


ketszinu1.jpg


A krémek elkészítéséhez, a tésztánál nyert tojás sárgákat használjuk fel. A cukrot, a tojás sárgákat, a keményítőt és a tejet egy mély tálba csomómentesre keverünk gépi habverővel, majd a gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőben gyakori kevergetés mellett kihűtjük, közben gőz fölött felolvasztjuk a krémbe való étcsokoládét is, majd ezt is hagyjuk hűlni. Mikor mindkettő langyosra hűlt, a főzött krémhez kanalanként hozzá adjuk az olvasztott csokoládét, gépi habverővel jól összedolgozzuk. A margarint habosra keverjük, és a félkész krémet kanalanként hozzá dolgozzuk.


ketszinu_7.jpg


Tortatálra helyezzük az első tésztát, tortakarimát pattintunk köré és a krém kb ¾ részét rásimítjuk. Ráhelyezzük a középső lapot és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a második krémet.

A tejcsokoládés krémet, egészen véletlenül pont ugyan úgy készítjük, mint az étcsokoládésat. Mikor megvagyunk vele, a középső tésztára simítjuk a krém ¾ részét, befedjük a felső lappal, és egy minimum éjszakára hűtőbe tesszük, a megmaradt ¼ krémekkel együtt, amit majd a díszítésre használunk el.


ketszinu6.jpg


Másnap a díszítés elkezdése előtt a kihagyott krémeket kb. 30 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből, hogy egy kicsit megereszkedjenek.  A tortakarimát késsel elválasztjuk a krémtől és eltávolítjuk, egy kenő lapátot forró vízbe mártunk, ezzel simára húzzuk a torta oldalát. A tejcsokoládé krémmel bevonjuk a torta tetejét. Az étcsokoládé krémet habzsákba szedjük, a torta oldalán a két krém találkozásához krémrózsákat nyomunk, majd a tetejét is ezekkel díszítjük.

A torta szép tálalása és a díszítés kivitelezése néha nagyon nehezen összeegyeztethető. A tálalás akkor szép, ha a tálra helyezett tortapíron feszít a torta. Hogy hogyan jobb vagy egyszerűbb a tortát díszíteni ezt mindenki maga dönti el, Én a betöltött tortát rögtön arra a tálra teszem, amin később tálalni is fogom, de annyit elkövetek a tortapapír megmentése érdekében, hogy alufólia csíkokat teszek a torta széle alá, amit a bevonás után óvatosan eltávolítok. Ha ilyenkor egy kicsit sérülne a torta oldalára kent krém, ismét jöhet a mindent megmentő habzsák és néhány krém rózsa.


szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 218
Tegnapi: 773
Heti: 991
Havi: 19 138
Össz.: 4 796 253

Látogatottság növelés
Oldal: Kétszínű csokoládé torta
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »