Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Sós perec

50 dkg liszt,

25 dkg hideg zsír  (!nem margarin!),

2-2,5 dl tejföl,

30 dkg reszelt sajt,

2 csomag sütőpor,

2 teáskanál só,

sosperec.jpg

1 evőkanál só,

4 evőkanál liszt,

vízzel


A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belőle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.

A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.

A sütőt jól előmelegítjük, és már sütünk is.

A sütés utolsó előtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi időre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.

szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 595
Tegnapi: 773
Heti: 1 368
Havi: 19 515
Össz.: 4 796 630

Látogatottság növelés
Oldal: Sós perec
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »