Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Rétestorta - Molnár Anikótól


80 dkg alma

5 dkg Rama

50 dkg túró

3 tojássárgája

40 dkg cukor

2 csomag 6 lapos réteslap

Őrölt fahéj

20 dkg darált dió

6 dl tejföl

20 dkg darált mák

retestorta.jpg

A forma kikenéséhez 7-8 dkg rama 3-4 evőkanál zsemlemorzsa.

Tetejére porcukor.


Az almát olvasztott margarinon megpároljuk, a túrót áttörjük 10dkg cukorral és a tojás sárgákkal összekeverjük.

Egy 26-os tortaformát kivajazunk és kiszórunk zsemlemorzsával, 2 lapot teszünk az aljára, meglocsoljuk olvasztott margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet rá a kihűlt alma, 2 púpozott evőkanál cukor és egy fél kiskanál fahéj.

Erre réteslap jön (margarin-morzsa), mehet rá a dió és 2 púpozott evőkanál cukor valamint 3 evőkanál tejföl.

Ismét réteslap (margarin-morzsa), jöhet a túrókrém, majd egy réteslap (margarin-morzsa), rászórjuk a mák 2 púpozott evőkanál cukrot és ismét jöhet a réteslap (margarin-morzsa).

Ügyeljünk, hogy a tetejére mindig dupla réteslap kerüljön. Maradék margarin megy a tetejére előmelegített sütőbe közepes lángon egy órát sütjük.



szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 299
Tegnapi: 546
Heti: 3 220
Havi: 13 459
Össz.: 4 754 306

Látogatottság növelés
Oldal: Rétestorta
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »