Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

Finom szilvásgombóc (V.M.)


1 kg rózsaburgonya,

1 tojás,

diónyi zsír vagy vaj,

kb 50 dkg liszt,

durvára vágott dió,

porcukor,

őrölt fahéj,

vanília,

kb 20 szem szilva (mérettl függően),


Egy kiló főtt rózsaburgonyát meghámozok, szitán áttöröm és összegyúrom egy tojással, pici sóval, nagy diónyi zsírral vagy vajjal és annyi liszttel (kb. fél kiló), amennyit felvesz gyúrásra. Jól kidolgozom, ujjnyi vastagra kinyújtom és 10 cm-es kockákra vágom. Egy tányérban összevegyítek fele-fele mennyiségben durván tört diót és porcukrot, kevés törött fahéjat és vaníliát. Ahány tésztakocka van, annyi szem kék szilvát kimagozok, a mag helyét megtöltőm a cukros dió egy részével és a tésztába burkolva, gombócokat formálok. Nagyon kevés sózott vízben kifőzöm,

tésztaszűrővel kiszedem, lábasban levő forró zsírban, vagy vajban megforgatom, tálra borítom és a maradék cukros dióval bőven megszórom. Tehetek a szilvamag helyére dió helyett fél kockacukrot.”


szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 274
Tegnapi: 546
Heti: 3 195
Havi: 13 434
Össz.: 4 754 281

Látogatottság növelés
Oldal: Szilvás gombóc
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »