Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Kefíres lángos, ahogy Anyu készíti

 

1 kg liszt,

4 egész tojás,

4 pohár kefír (7dl),

3 kávéskanál só,

5 dkg élesztő,

1,5 dl tej,

1 kávéskanál cukor,

 

A lisztet kelesztő tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefírt, és a sót. Fakanállal jól kidolgozzuk a tál tetejére nylon zacskót húzunk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A tészta reggelre szépen megkel és már süthető is amennyi szükséges a többi a hűtőben eláll akár 1 hétig is, de fagyasztani nem szabad.

Szaggatni olajos evőkanállal a legjobb, de utólag lisztezni nem szabad.

 

szego.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 597
Heti: 3 328
Havi: 15 034
Össz.: 4 838 442

Látogatottság növelés
Oldal: Kefíres lángos - ahogy Anyukám készíti
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »